Triller

Triller

Officiell hemsida:www.triller.se

Musik kan vara spännande, och med Triller är det en självklarhet. Trillers musik är lika oförutsägbar som den är präglad av humor och nyfikenhet, och lyssnaren dras med till en helt ny dimension av folkmusik. Ensemblen är starkt förankrad med den svenska musikens tradition, där de får såväl nyare låtar som gamla bortglömda låtskatter från arkiven att gunga oerhört dansant. Medlemmarna har bred erfarenhet från andra musikgenres och bli inte överraskad om en turkisk skala smyger sig in i en polska, eller om en rumänsk melodi vävs ihop med en egen komposition genom läckra solon... eller förresten, bli överraskad. För det går inte att undvika när Triller spelar.

Medlemmar:
Pontus Estling

Pontus Estling
- Klarinett, basklarinett, munspel och svensk säckpipa

Pontus är idag kanske Sveriges främsta företrädare på klarinett inom svensk folkmusik. Han har en förkärlek till blåsinstrument och hanterar just klarinetten på ett tämligen unikt sätt i jämförelse med den klarinettmusik man kanske är van att höra. Pontus är riksspelman på västgötalåtar men bjuder på utpräglade fiol- och klarinettlåtar från hela Sverige. Repertoaren inrymmer också musik från t ex Norge och Östeuropa, samt klassisk musik och jazz.


Erik Ronström

Erik Ronström
- Gitarrer

Erik har sin bas i den gotländska folkmusiken, men repertoaren är naturligtvis inte begränsad till gotlandslåtar; folkmusik från övriga Sverige, Östeuropa eller Irland låter alla lika självklara i Eriks klingande gitarrspel. För sin lyhördhet och följsamhet är han en efterfrågad ackompanjatör både till sångare och instrumentalister i olika genrer.


Jens Linelll

Jens Linelll
- Tamburin och slagverk

Jens är en av Nordens mest intressanta tamburinspelare. Ständigt på jakt efter nya ljud och vinklar, men än dock med fötterna fast rotade i den värmländska låttraditionen. Han har ett brinnande intresse för folkmusiken i Norden och att föra fram slagverket som ett låtspelande soloinstrument. Hans eleganta och temperamentsfulla ackompanjemang plockar fram det bästa ur varje låt, och därför är han en mycket uppskattad slagverkare.


Kersti

Sheshti Johansson
- Fiol

Sheshti är en av få spelmän som har ett fast grepp om den närkingska traditionen och endast 19 år gammal blev hon riksspelman på Närkelåtar. Men Sheshti kan trolla med låtar från hela Sverige. Hon framför sin repertoar med stor energi och eldighet. Därför är hon en mycket uppskattad solospelman, i synnerhet till dans. Sheshti är dessutom en skicklig och omtyckt låtskrivare, och hennes kompositioner har en given plats i Triller.